Alimentele s-au scumpit în primele două luni cu aproape 3%. Cea mai mare creştere la produsele alimentare s-a înregistrat la cartofi, unde preţurile au crescut faţă de ultima lună din 2010 cu 17%, potrivit datelor prezentate ieri de Institutul Naţional de Statistică. Şi în 2010, tot la cartofi s-a înregistrat cea mai mare creştere de preţuri, de peste 40%. În ianuarie şi februarie 2011, După cartofi, cea mai mare creştere de preţuri la mărfurile alimentare s-a înregistrat la legume şi conserve de legume (14,46%) şi la fructe (6,9%). Zahărul s-a scumpit cu 5,59%, iar uleiul cu 4,16%. Şi la lapte s-a înregistrat o scumpire de 4%, în timp ce singura ieftinire a avut loc la ouă, unde preţul a scăzut cu aproape 3,5%. Alimentele s-au scumpit în primele două luni cu aproape 3%. Cea mai mare creştere la produsele alimentare s-a înregistrat la cartofi, unde preţurile au crescut faţă de ultima lună din 2010 cu 17%, potrivit datelor prezentate ieri de Institutul Naţional de Statistică. Şi în 2010, tot la cartofi s-a înregistrat cea mai mare creştere de preţuri, de peste 40%. În ianuarie şi februarie 2011, După cartofi, cea mai mare creştere de preţuri la mărfurile alimentare s-a înregistrat la legume şi conserve de legume (14,46%) şi la fructe (6,9%). Zahărul s-a scumpit cu 5,59%, iar uleiul cu 4,16%. Şi la lapte s-a înregistrat o scumpire de 4%, în timp ce singura ieftinire a avut loc la ouă, unde preţul a scăzut cu aproape 3,5%.