Concursul National Maitre dâHôtel a fost organizat anul acesta la Timisul de Sus, judetul Brasov. Premiul cel mare, "Trofeul Marian Bugan", a fost castigat de Camelia Branzas, o concurenta din Oradea.
Profesionistii. Concursul National Maitre dâHôtel a fost organizat anul acesta la Timisul de Sus, judetul Brasov. Premiul cel mare, "Trofeul Marian Bugan", a fost castigat de Camelia Branzas, o concurenta din Oradea.
Cea de-a patra editie a concursului a fost organizata de Asociatia Nationala Maitre dâHôtel din Turism - Romania (ANMH). Cu aceasta ocazie, ospatari din toata tara au avut posibilitatea de a-si demonstra capacitatile de profesionisti in fata unei comisii de specialitate. "Intr-un hotel sau intr-un restaurant, factorul uman este cel mai important. Putem avea castele si bogatii, daca nu avem profesionisti, nu avem nimic", a spus Nicolae Pupaza, presedintele ANMH. Concursul a cuprins o proba scrisa, eliminatorie, si una practica, pe care au avut oportunitatea sa o realizeze doar semifinalistii, adica cei care au reusit sa treaca de prima proba.
CONCURS. Semifinala a adunat la start 16 concurenti. Departajarea a constat in realizarea cu succes a unei probe de decantare a vinului. Fiecare concurent avea la dispozitie opt minute sa demonstreze juriului ca el este cel mai potrivit pentru castigarea marelui trofeu. Competitorii trebuiau sa serveasca doi posibili clienti ai restaurantelor de la care proveneau. Pentru aceasta, organizatorii au ales din sala, la intamplare, o femeie si un barbat. Din juriu au facut parte profesionisti din domeniu, precum: profesorii Constantin Florea, Cornelia Toma, somelierii Sergiu Nedelea, Marius Bratu, Virgil Dumitrascu, Doru Dumitrescu si altii. Indemanarea cu care foloseau ustensilele, precum si realizarea spectaculoasa a ritualului de servire au oferit fiecarui concurent un plus de aprecieri din p