Apărut la noi acum căţiva ani ca o roadă exotică de un galben deosebit, acest produs al altoiului dintre portocală şi lămăie, adus din pădurile Jaffei ca o raritate - şi expus ca o trufanda in magazinele de delicatese de pe calea Victoriei - şi-a croit drumul spre popularitate.
Apărut la noi acum căţiva ani ca o roadă exotică de un galben deosebit, acest produs al altoiului dintre portocală şi lămăie, adus din pădurile Jaffei ca o raritate - şi expus ca o trufanda in magazinele de delicatese de pe calea Victoriei - şi-a croit drumul spre popularitate. (...) "Grapefruit"-ul de Jaffa măndru de obărşia lui din fructe nobile e capricios faţă de cine nu ştie să il savureze. Intr-adevăr cine il gustă prima oară ca pe o simplă portocală nu se poate opri de a exclama: "Brrr! Ce amar!" (...)
Modul cel mai simplu de a-l mănca este de a-l tăia in două de-a latul, de a-l presăra cu mult zahăr praf, de a-l stropi - cine vrea - cu puţin rom sau coniac şi a-l lăsa astfel o oră la rece. Se mănăncă apoi cu linguriţa din coaja lui servit căte jumătate fruct de persoană intr-o cupă sau pahar cu picior. Acum, iarna cănd fructele devin tot mai rare, păstrate din toamnă, "grapefruit"-ul de Jaffa proaspăt, gustos, eftin este desertul cel mai apreciat, care se pretează la felurite preparaţii de creme, torturi, compoturi, gelatine, băuturi picante şi dulceţuri. (Ilustraţiunea Romănă, 1937)
Apărut la noi acum căţiva ani ca o roadă exotică de un galben deosebit, acest produs al altoiului dintre portocală şi lămăie, adus din pădurile Jaffei ca o raritate - şi expus ca o trufanda in magazinele de delicatese de pe calea Victoriei - şi-a croit drumul spre popularitate.
Apărut la noi acum căţiva ani ca o roadă exotică de un galben deosebit, acest produs al altoiului dintre portocală şi lămăie, adus din pădurile Jaffei ca o raritate - şi expus ca o trufanda in magazinele de