Bucureştenii se înghesuie la dozatorul de lapte proaspăt al unei ferme din Pantelimon, pentru care plătesc mai puţin decât la hipermarket, deşi produsul este 100% natural şi ecologic. Zootehnia românească înfruntă, pe lângă reglementările drastice impuse de Uniunea Europeană, şi concurenţa producătorilor străini, o scădere drastică a consumului, ceea ce îi împinge pe mulţi proprietari de bovine să transforme laptele în hrană pentru porci sau, chiar mai rău, să
Bucureştenii se înghesuie la dozatorul de lapte proaspăt al unei ferme din Pantelimon, pentru care plătesc mai puţin decât la hipermarket, deşi produsul este 100% natural şi ecologic.
Zootehnia românească înfruntă, pe lângă reglementările drastice impuse de Uniunea Europeană, şi concurenţa producătorilor străini, o scădere drastică a consumului, ceea ce îi împinge pe mulţi proprietari de bovine să transforme laptele în hrană pentru porci sau, chiar mai rău, să îl arunce pe câmp. În acest moment, costurile de producţie ale unei ferme zootehnice sunt aproape imposibil de acoperit. Ei bine, chiar şi în aceste condiţii, familia Petcu, proprietara societăţii Agroindustriala Pantelimon, a avut curajul de a investi în activităţi conexe care să genereze rapid lichidităţi.
Conştient de riscuri şi dificultăţi, Mihai Petcu, directorul fermei, s-a gândit că o reţea de desfacere proprie, chiar şi pentru o parte din producţie, ar putea asigura fondurile necesare pentru necesităţile zilnice ale fermei. Iar soluţia a venit chiar de la fiul său, Sorin: „De ce să mint, mi-aş dori să facem profit mare din dozatoare, dar mă mulţumesc şi cu puţin. Ideea era să îmbunătăţim un pic cash-flow-ul, fără de care este dificil de supravieţuit în zilele noastre, mai ales că plata pentru laptele predat procesatorilor întârzie din ce în ce mai mult“. După ce a studiat în Franţa şi a lucrat ca manager de performanţă indu