Ţânţarii sunt atraşi de persoanele care consumă băuturi alcoolice, conform unui studiu american. La studiu au participat persoane care au consumat câte 350 de ml de bere. S-a constatat că numărul ţânţarilor care au aterizat pe participanţii la studiu a crescut, dar nu se cunosc cauzele. Se ştie că tânţarii îşi aleg victimele după cantitatea de căldură şi cea de dioxid de carbon emanată de corp.
Un alt studiu a relevat faptul că usturoiul nu alungă aceste insecte. Deşi se credea că mirosul puternic al usturoiului poate alunga ţânţarii, se pare că nu este aşa. Cercetătorii au folosit în studiu două grupe de subiecţi. Unii au mâncat mari cantităţi de usturoi, iar ceilalţi nu au mâncat nimic. Numărul de muşcături de tânţar pe care le-au avut participanţii a fost aproape acelaşi. Cei care au mâncat usturoi au reuşit să-i alunge cu mirosul lor înţepător doar pe cei din jur.
Până acum, singura substanţă cunoscută, care poate alunga ţânţarii, este DEET. Aceasta acţioneză asupra insectelor, paralizându-le simţurile. (Ş.C.)
Ţânţarii sunt atraşi de persoanele care consumă băuturi alcoolice, conform unui studiu american. La studiu au participat persoane care au consumat câte 350 de ml de bere. S-a constatat că numărul ţânţarilor care au aterizat pe participanţii la studiu a crescut, dar nu se cunosc cauzele. Se ştie că tânţarii îşi aleg victimele după cantitatea de căldură şi cea de dioxid de carbon emanată de corp.
Un alt studiu a relevat faptul că usturoiul nu alungă aceste insecte. Deşi se credea că mirosul puternic al usturoiului poate alunga ţânţarii, se pare că nu este aşa. Cercetătorii au folosit în studiu două grupe de subiecţi. Unii au mâncat mari cantităţi de usturoi, iar ceilalţi nu au mâncat nimic. Numărul de muşcături de tânţar pe care le-au avut participanţii a fost aproape acelaşi. Cei care au mâncat usturoi au reuşit să-i alunge cu mirosu