Ingrediente: 300 g usturoi curatat, 300 g ardei iute (fara codite), 300 g sare de bucatarie, 3 kg rosii si 30 g cimbru uscat.
Mod de preparare: Se dau prin masina de tocat usturoiul, ardeii si rosiile. Compozitia se amesteca cu sarea si cimbrul si se lasa la macerat, intr-un castron, o noapte. A doua zi se pune in sticlute mici de 0,250 ml sau 0,500 ml si deasupra se toarna ulei incins cam 1 cm inaltime. Nu se fierb. Acest preparat se foloseste la fripturi, sosuri, la cartofi prajiti, se consuma crud sau se fierbe in sosurile pentru fripturi. Se adauga la sfarsit, cand friptura este aproape gata. Se pastreaza in camara, beci, magazii de iarna, nu este pretentios, nu face mucegai, nu fermenteaza.
Ingrediente: 300 g usturoi curatat, 300 g ardei iute (fara codite), 300 g sare de bucatarie, 3 kg rosii si 30 g cimbru uscat.
Mod de preparare: Se dau prin masina de tocat usturoiul, ardeii si rosiile. Compozitia se amesteca cu sarea si cimbrul si se lasa la macerat, intr-un castron, o noapte. A doua zi se pune in sticlute mici de 0,250 ml sau 0,500 ml si deasupra se toarna ulei incins cam 1 cm inaltime. Nu se fierb. Acest preparat se foloseste la fripturi, sosuri, la cartofi prajiti, se consuma crud sau se fierbe in sosurile pentru fripturi. Se adauga la sfarsit, cand friptura este aproape gata. Se pastreaza in camara, beci, magazii de iarna, nu este pretentios, nu face mucegai, nu fermenteaza.