Cancerul, una dintre cele mai severe maladii ale secolului, face tot mai multe victime. În cazul unui bolnav de cancer, în paralel cu tratamentul oncologic, stabilit de medicul specialist,
Cancerul, una dintre cele mai severe maladii ale secolului, face tot mai multe victime. În cazul unui bolnav de cancer, în paralel cu tratamentul oncologic, stabilit de medicul specialist, terapia naturistă se poate asocia, fără restricţii, în orice fază a bolii.
Pentru oamenii sănătoşi, cunoaşterea alimentelor care previn cancerul devine un imperativ. În acest scop, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, autorul volumului "Cancerul - tratamente naturiste", pledează cu argumente în favoarea unei diete care să includă alimente cu certe proprietăţi anticancerigene. Din aceste alimente putem alcătui, zilnic, un meniu variat, sănătos şi gustos:
Alunele. Conţin vitamina E, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, care previn procesul de îmbătrânire a celulelor.
Ardeiul. Datorită quercitinei, substanţă care împiedică înmulţirea celulelor canceroase, este benefic pentru dieta acestei categorii de bolnavi.
Ceapa. Ca şi ardeiul, conţine quercitină, care combate înmulţirea celulelor canceroase. Prin fierbere, efectele anticancerigene se diminuează.
Cruciferele. Broccoli, varza, varza de Bruxelles, conopida conţin substanţe anticancerigene. Prin monitorizarea pacienţilor cu cancer de vezică şi de colon s-a ajuns la concluzia că 50% din grupul celor care au consumat, săptămânal, minimum şapte porţii din aceste legume, au înregistrat o stagnare a evoluţiei bolii.
Dovleacul. Este considerat un puternic antioxidant, cu efecte pozitive asupra imunităţii.
Drojdia de bere. Este un tonic de excepţie pentru organism. Conţine o serie de vitamine, inclusiv pe cele din Complexul B, şi multe minerale.
Grepfrut. Studii recente au scos la iveală