CE BEM, CE MÎNCĂM ● Produsul are 11 aditivi alimentari
Pe eticheta pîinii Primăvara scrie că este un produs mereu la fel de proaspăt. Nici nu ne îndoim, din moment ce conţine doi conservanţi.
CE BEM, CE MÎNCĂM ● Produsul are 11 aditivi alimentari
Pe eticheta pîinii Primăvara scrie că este un produs mereu la fel de proaspăt. Nici nu ne îndoim, din moment ce conţine doi conservanţi.
Pîinea Primăvara are în compoziţie "făină albă de grîu, apă, premix de panificaţie (lapte praf 26% U.G., zer pudră, agenţi de tratare a făinii E 327 lactat de calciu, E 578 gluconat de calciu, dextroză, emulgatori: E 471 mono şi digliceride ale acizilor graşi, E 472e esteri glicerici ai acidului diacetil-tartric cu acizi graşi, agenţi de tratare a făinii E 920 L-cisteină, E 300 acid ascorbic, enzime), gluten, drojdie, ulei vegetal, zahăr, sare iodată, conservant: propionat de calciu E 282, acid sorbic E 200, ameliorator de făină (făină de soia, zahăr, făină pre-gelatinizată, amidon din grîu, emulgator E 471 mono şi digliceride ale acizilor graşi, corector de aciditate E 263 acetat de calciu, agent de tratare a făinii E 300 acid ascorbic)". Consumînd 100 de grame din acest produs veţi acumula 9,6 g proteine, 1,0 g lipide, 50,3 g glucide şi o valoare energetică de 248 kcal.
Produsul analizat este o pîine albă cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu absorbţie lentă (amidon din făină albă de grîu, făină pregelatinizată, amidon din grîu), dar şi cu absorbţie rapidă şi index glicemic foarte ridicat (zaharoză, dextroză). Această compoziţie îi dă o încărcătură energetică medie, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Pîinea are în schimb un deficit de fibre alimentare şi conţine o serie de aditivi alimentari. Dintre aceştia, cei mai periculoşi sînt conservanţ