Fuduliile de porc sau momiţele de curcan nu mai sunt demult feluri de mâncare care să şocheze atunci când figurează în meniul unui restaurant, deşi nu toată lumea le comandă.
Iată însă că există unele mâncăruri despre care specialiştii spun că nu mulţi le comandă, pentru că se jenează, temându-se că ar putea crea cine ştie ce impresie chiar şi numai când le pronunţă numele, după cum notează zagat.com.
Cu grijă
Despre “Spotted Dick” se spune că este un produs al cărui nume este folosit “cu grijă”. Este vorba despre o budincă tradiţională britanică, în compoziţia căreia sunt fructe confiate. “Spotted” (“pătat”) se referă la fructele amestecate prin budincă, dar specialiştii spun că în ceea ce priveşte partea referitoare la “dick” (organ genital masculin) nu prea poate fi dată o explicaţie.
“Paris-Brest” – “Sânii Parisului” reprezintă un desert făcut din aluat de pastiserie, umplut cu cremă cu unt şi aromă de praline, fiind presărat cu migdale. Desertul a fost creat în 1891 şi a primit numele unei celebre curse de ciclism pe ruta Paris-Brest-Paris. Tot specialiştii în materie subliniază că numele duce clar cu gândul la un club deocheat din Paris. Desertul a fost creat în 1891 şi a primit numele unei celebre curse de ciclism pe ruta Paris-Brest-Paris.
Între patru pereţi
Printre altele, există şi un fel de mâncare care chiar dacă nu are o denumire “ruşinoasă”, mulţi îl evită din cauza conotaţiei funebre: “Sandvişul sicriu”! O gustare foarte apreciată în Taiwan. “Sandvişul sicriu” este făcut dintr-o bucată groasă de pâine, prăjită bine, scobită la mijloc şi umplută cu brânză sau un amestec de carne şi legume, acoperite cu o felie de pâine. Numele sandvişului vine de la aspect: patru “pereţi” de pâine, o scobitură în mijloc şi un capac deasupra!