Sapte trucuri pentru un gratar sanatos de 1 mai. Cum sa prepari carnea ca sa eviti neplacerile. Carnea fripta bine pe gratar, centrul atentiei in zilele urmatoare pentru cei care nu tin post, ne poate pune in pericol sanatatea daca este preparata incorect, arata studiile. Dar asta inseamna ca trebuie sa mutam distractia de 1 mai in casa? Nu si daca respectam cateva reguli. Principala recomandare din partea specialistilor atunci cand mergi la picnic este sa nu lasi alimentele - nici produsele de origine animala, nici legumele si fructele - sa stea mult in soare. Sub actiunea caldurii solare puternice, in alimente iau nastere si se inmultesc necontrolat o serie de germeni, cum sunt Salmonella, Escherichia coli si Staphylococcus aureus, ale caror toxine ne imbolnavesc intr-un timp scurt. Toxiinfectiile astfel dobandite iti pot strica toata minivacanta, fiindca manifestarile - stare de greata, voma, dureri abdominale, stare generala proasta si nevoia imperioasa de a merge des la toaleta - pot dura chiar si doua zile. De aceea, alimentele nu trebuie sa stea in soare nici inainte, nici dupa preparare si ar fi de preferat sa le pastrezi intr-o lada frigorifica, scrie Adevarul.
La ce sa fiti atenti cand cumparati carne de miel, peste, oua si vin. Oferta bogata a comerciantilor, in apropierea Sarbatorilor Pascale, nu trebuie sa va faca sa uitati regulile importante ce trebuie respectate la cumpararea unui produs alimentar. Mare atentie la starea ambalajelor, cantitatile nete declarate de producator, modul in care sunt prezentate informatiile de pe etichete sau pret! Reprezentantii Protectiei Consumatorilor recomanda sa nu achizitionati produse alimentare de la vanzatorii ambulanti, deoarece riscati sa va puneti sanatatea in pericol. "Le recomand consumatorilor sa cumpere numai din locuri autorizate. Produsele expuse spre vanzare pe trotuare, in portbagajele masinil