Sezonul fructelor este exploatat din plin de comercianti. Tarabele sunt incarcate de cirese, zmeura, caise, piersici, nectarine si prune. Preturile difera in functie de zona. In piete, un kilogram de Sezonul fructelor este exploatat din plin de comercianti. Tarabele sunt incarcate de cirese, zmeura, caise, piersici, nectarine si prune. Preturile difera in functie de zona. In piete, un kilogram de fructe costa 25.000-30.000 lei. In statiuni, preturile sunt dilatate de caldura. In nordul Mamaiei, un kg de nectarine costa 140.000 lei. Mari, frumoase, lucioase, dar accesibile numai turistilor straini, care nu stiu romaneste. La fel de scumpi sunt si strugurii turcesti: negri sau albi, ca de ceara. De cateva zile, pe Litoral au aparut si pepenii. Vanzatorii specifica langa pret (10.000 lei/kg) si zona de provenienta: Calarasi, Galati, Tulcea, Constanta, chiar si Arad. Cei mai cautati sunt pepenii de Braila, prezentati de vanzatori drept marfa garantata. Verzi sau galbene, vargate sau uni, cu coaja murdara de pamant, lubenitele se dau "pe gustate". Dupa ce este cantarita, marfa este pusa la incercare. Cu inghetata, frisca sau un strop de alcool, pepenele este o delicatesa ieftina, din care se infrupta toata familia.