Piţurcă se implică personal chiar şi în alegerea preparatelor pe care le consumă fotbaliştii. Nicoliţă şi colegii lui au voie să bea un pahar de vin pe zi.
Victor Piţurcă ţine să-şi controleze echipa şi cînd vine vorba despre mîncare! Steaua e singura echipă din Liga I care şi-a adus bucătar din România în cantonament. Marius Fălan, cel care le găteşte roş-albaştrilor, a mai colaborat cu Piţurcă şi la precedentul mandat al său în Ghencea. Cum l-a impresionat Piţi pe bucătarul poreclit "Pele"? "E antrenorul cel mai preocupat de alimentaţia fotbaliştilor. Şi sînt de 17 ani la club, deci am colaborat cu destui tehnicieni", spune Marius.
Fostul selecţioner a cerut ca meniul din Austria să fie adaptat la programul de pregătire foarte intens, cu cîte trei antrenamente pe zi şi efort fantastic. Bucătarul a explicat ce vrea Piţi, în mod special: "Cînd a venit la Steaua, în 2000, jucătorii primeau porţii. El a schimbat regula şi a introdus bufetul suedez, pentru care fiecare să aibă opţiuni. Pastele sînt preparatele pe care Piţurcă le vrea neapărat pe mesele fotbaliştilor. Altă idee a lui e ca un fel de mîncare să nu se regăsească de două ori în meniu de-a lungul stagiului. De ce? Consideră că jucătorilor trebuie să le facă plăcere să coboare la masă, nu să fie plictisiţi de faptul că mănîncă în fiecare zi acelaşi lucru". Pastele şi orezul, bogate în carbohidraţi, sînt preparate mereu altfel, aşa încît ele să nu lipsească niciodată.
După o tradiţie aplicată şi în Italia, Piţi le oferă oamenilor lui şi cîte un pahar cu vin zilnic. Fiecare are voie să bea un vin roşu seara, la cină, dar bucătarul Fălan spune că puţini profită de oferta antrenorului: "Cîte doi-trei băieţi pe zi îşi pun cîte un pahar. Avem echipă cuminte, cu mulţi tineri, care nu consumă alcool".
"Ce le dăunează fotbaliştilor? Alimentele care atacă f