Pentru oamenii cu o sanatate relativ buna, factorii obisnuiti de mediu precum alimentatia, calitatea apei, a aerului, noxele cotidiene, clima, medicatia, etc., cu care intra in contact intr-o perioada de timp oarecare influenteaza echilibrul psiho-fizic cauzind simptome care pot duce la unele boli. Intrucit organismul uman are capacitate de adaptare si rezistenta la astfel de factori, chiar daca e afectat intr-o anumita masura, identificind acesti factori care influenteaza negativ si eliminindu-i, simptomele dispar.
Se poate, deasemenea, sa prevenim simptomele nu numai renuntind la factorii agresivi ci si ajutind corpul sa elimine toxinele. Suplimentar putem sa-i asiguram prin suplimente nutritive necesitatile cantitative si calitative de macro si micronutrienti, enzime, factori omega 3. Calitatile apei bune de baut Odata cu virsta organismul consuma rezervele de siliciu organic, germaniu organic, etc. Nu mai secreta unele enzime, cum ar fi Q 10, si scade procentul de hormoni necesari proceselor biologice. Scade hidratarea, deci este nevoie de o apa de calitate superioara. Sa incepem cu ce este vital pentru organism. O apa de calitate trebuie sa aiba urmatoarele proprietati: * pH alcalin. La oamenii sanatosi lichidele biologice, singe, limfa, saliva, etc., au pH slab alcalin, pH-ul singelui unei persoane sanatoase este de 7,4. Insa majoritatea produselor alimentare si bauturile pe care le consumam schimba pH-ul lichidelor interioare in unul acid, care este un mediu foarte favorabil pentru dezvoltarea multor microorganisme periculoase ca bacteriile si virusii. * potentialul de oxido-reducere, POR , trebuie sa fie negativ. POR reprezinta un indicator al incarcarii cu energie al lichidelor si al continutului de electroni. Valorile negative ale POR certifica desfasurarea procesului de regenerare si prezenta unui mare numar de electroni. La munte apa are valoarea de