Odata cu dezvoltarea recenta a stiintelor care pun accentul pe principiile alimentatiei sanatoase, nutritionistii britanici au alcatuit o lista cu cinci mituri pe care persoanele aflate la dieta ar trebui sa le aiba in vedere inainte de a incepe un anumit regim alimentar, relateaza ivillage.com, citat de Mediafax.
Exercitiile fizice, controlul portiilor zilnice alimentare si principiile generale ale unei alimentatii sanatoase necesita o mare putere de vointa din partea persoanelor care doresc sa beneficieze de pe urma unei diete sanatoase. Oamenii nu doresc sa dea gres atunci cand incep un regim alimentar, din acest motiv, nutritionistii britanici au alcatuit lista celor cinci mituri principale din alimentatia actuala, de care ar trebui sa se tina cont inainte de a incepe un anumit regim.
Mitul 1: Toate fructele ofera avantaje nutritionale egale
Bazandu-se pe aceasta impresie, multe persoane au constatat in perioadele de vara ca nu se puteau satura din cantitatile prescrise de pepene rosu, ajungand sa consume in cele din urma o jumatate de pepene rosu in fiecare zi. Organismul lor primea astfel sute de calorii si in cele din urma, in loc sa slabeasca, acele persoane s-au ingrasat. Motivul acestei luari in greutate nu a constat in faptul ca pepenele rosu nu ar reprezenta o optiune alimentara sanatoasa, ci in faptul ca au mancat cantitati mult prea mari. Gustul dulce al pepenelui rosu face ca acest fruct sa reprezinte un substitut excelent pentru desert, insa continutul sau ridicat de apa nu confera senzatia de satietate. Persoanele care doresc sa slabeasca sau sa isi mentina greutatea corporala la acelasi nivel, trebuie sa consume pepene rosu in cantitati moderate.
Cele mai sanatoase fructe prezinta un continut scazut de zahar si sunt bogate in fibre, asa cum este cazul grepfruitului, bogat totodata si in enzime care ard gra