Clienţii suint surprinşi să vadă chelberii cu aparate walkie-talkie. Pe terasa Casei Tauffer din Piaţa Muzeului, în centrul municipiului Cluj-Napoca, angajaţii localului care servesc la masă dau comanda la bar prin staţii de emisie-recepţie.
„Două beri la masa patru“. „Recepţionat!“. Astfel sună discuţia dintre un picolo şi un barman pe o terasă din Piaţa Muzeului. Aici, pentru a scăpa de un drum până la bar, aflat la câteva zeci de metri, chelnerii folosesc staţii walkie-talkie pentru a da comanda. Le mai rămâne doar să se deplaseze la tejghea, să ridice băuturile comandate şi să le servească clienţilor.
A doua terasă a Casei Tauffer, local deschis în spaţiul vechiului Klausen, se află la circa 40 de metri de barul de unde se servesc băuturi. Pentru a ajunge la mese, situate în faţa clubului King, cei care servesc trebuie să străbată jumătate din străduţa din faţa Casei Matei.
În avantajul angajaţilor
Cu ajutorul staţiilor de emisie-recepţie, cunoscute ca staţii walkie-talkie, un picolo dă comanda la barman, după ce o preia de la client, iar în câteva minute acesta este anunţat să meargă după ea. „Mi se pare o idee foarte bună, deoarece ne scapă de un drum. Practic, nu mergem până la bar să dăm comanda, ci o facem cu ajutorul staţiei. Când e gata comanda, mergem, o luăm şi apoi venim cu ea şi servim“, ne-a spus Alex (foto), unul dintre angajaţii terasei Casa Tauffer.
Unul dintre patronii locaţiei, Adrian Munteanu, spune că e încântat de idee, însă nu o vede foarte practică, deoarece aparatele sunt slabe atunci când trebuie folosite intens. „Ideea a fost a cuiva din echipa noastră, nu mai ştiu exact cine. E una inedită, practic îi ajută pe ei cu servirea. Totuşi, să ştiţi că bateriile se golesc repede, iar atunci sunt nevoiţi să se deplaseze ori să îşi folosească telefoanele“, a aformat acesta.
Potrivit managerului Casei Tauffer, ce