Studiile arată că anumite alimente au rol de antidepresive, dacă sunt consumate corect. Deşi unele alimente nu îşi merită această titulatură, ele au rămas în conştienţa populară. De exemplu, multă lume spune că ceaiul poate înveseli. Deşi cofeina conţinută în ceaiuri oferă energie organismului, studiile nu au indicat o legătură directă cu starea de spirit. De asemenea, se ştie că alcoolul creşte capacitate de interacţionare a unui individ. În timp ce câteva pahare pe zi vă feresc de depresie, consumul excesiv vă poate arunca în „supărare”.
În concluzie, alcoolul poate ajuta numai dacă este consumat cu moderaţie. Un alt aliment despre care se spune că înveseleşte este ciocolata. Studiile au arătat că ciocolata nu înveseleşte. Procesul în sine de a mânca atrage atenţia de la problemele care au provocat starea de supărare. Nutriţioniştii australieni au stabilit că mâncarea poate binedispune doar dacă se urmează un regim.
Prima regulă este să se introducă proteine în alimentaţie la fiecare masă. Proteinele cresc nivelul de triptopan din sânge, care se transformă în serotonină şi sporeşte buna dispoziţie. Cercetătorii mai spun că trebuie să apelăm la gustări care conţin o cantitate redusă de carbohidraţi. (Ş.C.)
Studiile arată că anumite alimente au rol de antidepresive, dacă sunt consumate corect. Deşi unele alimente nu îşi merită această titulatură, ele au rămas în conştienţa populară. De exemplu, multă lume spune că ceaiul poate înveseli. Deşi cofeina conţinută în ceaiuri oferă energie organismului, studiile nu au indicat o legătură directă cu starea de spirit. De asemenea, se ştie că alcoolul creşte capacitate de interacţionare a unui individ. În timp ce câteva pahare pe zi vă feresc de depresie, consumul excesiv vă poate arunca în „supărare”.
În concluzie, alcoolul poate ajuta numai dacă este consumat cu moderaţie. Un alt aliment despre care