Nu este vorba nici despre ceaiuri-minune, nici despre vreun praf sau vreun medicament, ci despre mici modificări ale obiceiurilor de zi cu zi care te vor ajuta să te simţi sătul fără să mănânci mult şi chiar să slăbeşti.
Un motiv în plus să mănânci nuci
Ar putea părea ciudat, dar specialiştii ne asigură că o dietă în care nu doar că nu excludem grăsimile, ci le privilegiem, ne-ar putea ajuta să slăbim. Evident, nu este vorba despre orice fel de grăsimi.
Cercetătorii de la Universitatea California din Irvine au descoperit că acidul oleic, un tip de grăsime „bună“ declanşează mecanismul de producere la nivelul intestinului subţire a unei substanţe numită oleoilentanolamidă, un compus care transmite semnale de saţietate creierului.
Surse excelente de astfel de acizi graşi sunt nucile (alune, migdale, caju, nuci), avocado şi uleiul de măsline extravirgin. De asemenea, consumul de asemenea grăsimi se asociază cu un bonus, potrivit medicului Cynthia Sass, citată de Health.com: grăsimea întârzie golirea stomacului, ceea ce ne ajută să ne simţim sătui un timp îndelungat.
Taie-ţi mâncarea în bucăţi mici
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Arizona au descoperit, în urma unui studiu, că atunci când ne tăiem mâncarea din farfurie în bucăţi mici avem tendinţa să mâncăm mai puţin, fiindcă ne simţim sătui mai repede. Chiar dacă la final am consumat acelaşi număr de calorii, vom fi avantajaţi în cazul în care am mâncat cu îmbucături mici: următoarea masă o vom lua mult mai târziu, nefiindu-ne foame prea rapid şi, în plus, vom mânca mai puţin la următoarea masă.
În cadrul cercetării americane, unor studenţi li s-a dat să mănânce o chiflă întreagă, iar altora acelaşi tip de chiflă, dar tăiată în patru bucăţi. Cei care au primit chifla întreagă au terminat-o mult mai repede şi din mai puţine îmbucături. Dar ceilalţi nu au mai av