Centrul Comunitar Evreiesc din Timişoara a găzduit aseară un concurs inedit de clătite, în cadrul căruia participanţii au preparat clătite şi au povestit publicului diverse istorisiri legate de clătite. Sursa: Adi PîclișanSursa: Adi PîclișanSursa: Adi Pîclișan
1 /.
La iniţiativa lansată cu ceva timp înainte pe Facebook au răspuns prezent tinere şi gospodine experimentate, dar şi reprezentanţi ai sexului masculin. Astfel, un concurent a făcut furori cu clătitele umplute cu brânză dulce şi stafide pline de rom (secretul reţetei constă exact în "înromarea" stafidelor cel puţin 48 de ore).
"Clătita cu poveste testează talentul culinar, dar şi imaginaţia şi talentul de povestitor", explică Luciana Friedmann, cea care a popularizat pe internet ineditul concurs.
"Făt Frumos cel Clătitos"
Olimpia Cirimpei a fost prima care şi-a povestit clătitele. A adus unele aranjate sub formă de tort, altele cu somon şi unele umplute cu ciuperci.
"Clătita e rezultatul dragostei. E primul aliment pe care mi-l amintesc, nu laptele mamei, ci "molcuţa" cu vişine din casa bunicii mele", a povestit tânăra. Olimpia le spus zecilor de timişoreni prezenţi în public cât de variate pot fi reţetele de clătite, de la cele simple, cu magiun şi până la "fandoseala pură", cu somon şi brânză.
O altă poveste, a clătitelor cu pireu de castane, decorate cu frişcă şi funze de lămâi, l-a adus în atmosferă pe "Făt Frumos cel Clătitos", copt, cum altfel, într-o tigaie de teflon perfectă şi a făcut apel la o reţetă cunoscută, spunea povestitoarea, "doar servitorilor palatului din Regatul Clătitelor şi restaurantelor de lux din Timişoara".
În concurs au intrat şi clătite – obiect, în diferite forme: litere ale alfabetului, un melc, un peştişor, şi alte câteva, realizate cu multă fantezie.
Istoria clătitelor
Un număr de 12 conc