Cantinele studentesti raman cele mai ieftine restaurante
Cantinele studentesti sunt luate cu asalt in fiecare zi. In jurul pranzului, cel putin, locatiile cu specific studentesc sunt suprasolicitate. Chiar daca tarifele practicate de cantine au crescut fata de anul universitar trecut, acestea au ramas singurele restaurante din Iasi unde tinerii pot manca bine si ieftin. Cu aproximativ 90.000 lei (9 lei) in buzunar, un student poate manca felul intai, o ciorba, felul doi, gratar din carne cu garnitura si, de asemenea, isi poate permite si o prajitura la desert. Fata de anul universitar trecut, studentii trebuie sa scoata din buzunare sume mai mari pentru mancarea de la cantina. Pentru un meniu complet, cu felul unu, doi si desert, suma a crescut in medie cu 20.000 lei (2 lei). Spre exemplu, daca o portie de cartofi prajiti putea fi luata cu 7.000 lei, acum studentul este nevoit sa achite cu 2.000 lei mai mult. La felul intai, studentii pot alege intre ciorba de pui, legume sau burta, iar pretul difera de la 9.000 lei portia de ciorba de legume si pana la 24.000 lei ciorba de burta. Pentru o ciorba de pui, unul dintre felurile preferate de tineri, trebuie achitata suma de 15.000 lei. In comparatie cu alte restaurante din oras, pretul este foarte mic. Pentru felul al doilea, studentii au de ales intre preparate din carne de pui sau de porc, gatite la tava sau la gratar. Astfel, pot fi mancate snitele din piept de pui, pulpe de pui la tava, piept de pui la gratar sau ceafa de porc la gratar. Pentru o singura portie din cele enumerate studentii trebuie sa scoata din buzunar pana in 45.000 lei (4,5 lei), suma la care se adauga inca 9.000 lei (0,9 lei noi) pentru garnitura.
Marilena ROJNITA
Cantinele studentesti raman cele mai ieftine restaurante
Cantinele studentesti sunt luate cu asalt in fiecare zi. In jurul pranzului, cel put