Ţelina este recunoscută pentru proprietăţile sale dietetice, la fel şi morcovii, care previn apariţia cancerului de colon. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Hallym din Coreea, care susţin că morcovii au un conţinut ridicat de luteină, antioxidant care ţine la distanţă tumorile canceroase.
Potrivit specialiştilor, această substanţă există în uleiul de măsline, în ardeiul verde, în cimbru, ceai de muşeţel, în mentă şi în rozmarin, informează Daily Mail.
Rezultatele din laborator au arătat că luteina a redus considerabil numărul celulelor canceroase. "Datele obţinute reprezintă un pas înainte în găsirea unui remediu împotriva acestei boli, care este tot mai des întâlnită", a declarat Jung Han Yoon Park, coordonatorul cercetării.
Lintea, fasolea şi fructele uscate reduc riscul apariţiei acestei boli cu o treime. De asemenea, legumele crucifere, precum brocoli sau conopida, conţin compuşi detoxifianţi care protejează organismul de cancerul de colon.
Potrivit statisticilor de specialitate, cancerul de colon este mai des întâlnit în rândul persoanele trecute de 40 de ani, cu o frecvenţă mai ridicată la femei, comparativ cu bărbaţii. Se pare că riscul îmbolnăvirii este mai ridicat la persoanele grase şi cu talie scundă.
Acest tip de cancer reprezintă una dintre cauzele majore de mortalitate in lume. Cifrele arată că boala afectează 1 din 20 de persoane din ţările dezvoltate şi este a doua cauză de deces prin cancer, la ambele sexe, în Europa.
Ţelina este recunoscută pentru proprietăţile sale dietetice, la fel şi morcovii, care previn apariţia cancerului de colon. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Hallym din Coreea, care susţin că morcovii au un conţinut ridicat de luteină, antioxidant care ţine la distanţă tumorile canceroase.
Potrivit specialiştilor, această