Un ecologist ingenios a inventat un aparat de folosire a gunoiului de bucătărie În mod surprinzător, cele mai multe deşeuri din gropile de gunoi sunt resturile alimentare şi hârtia,
Un ecologist ingenios a inventat un aparat de folosire a gunoiului de bucătărie
În mod surprinzător, cele mai multe deşeuri din gropile de gunoi sunt resturile alimentare şi hârtia, ambele substanţe biodegradabile. De altfel, statisticile arată că aproape 50% din deşeurile urbane sunt cele alimentare şi de hârtie, în condiţiile în care hrana neconsumată pe care o aruncăm este cel mai puţin reciclat deşeu.
Marea problemă a gropilor de gunoi încărcate cu resturi alimentare şi hârtie este lipsa oxigenului, indispensabil în procesul de degradare. Din cauza exploziei populaţiei şi lipsei spaţiului de depozitare a gunoiului, costurile preluării deşeurilor cresc ameţitor. Acest lucru nu poate să însemne decât taxe mai mari pentru toată lumea.
Deşeurile alimentare sunt încălzite
Russ Cohn, un expert american în reciclarea deşeurilor, a plecat de la o idee mai veche pentru a inventa o soluţie mai simplă pentru eliminarea deşeurilor alimentare din gospodărie şi transformarea lor în îngrăşământ natural.
"Nature Mill" este un aparat casnic destinat să preia şi să prelucreze deşeurile alimentare pe care le aruncăm zilnic. Aparatul funcţionează după un principiu relativ simplu. Resturile alimentare sunt depozitate în aparat, într-o cantitate de maximum 55 de kilograme. Pentru cel mai eficient rezultat, e bine ca resturile să intre în bucăţi mici.
Alimentele rămân o vreme depozitate într-o nişă încălzită la temperatură crescută, pentru procesul de descompunere. Temperatura mare distruge mirosurile, germinaţia seminţelor sau agenţii patogeni.
Descompunere fără miros
Materialul organic este apoi mutat, printr-o trapă, într-o cameră inferioară,