Caredy… Bucureştenii se "bucură" de preparatele specifice restaurantului de numai doi ani, în schimb, firma are o vechime de 16 ani, Caredy fiind înfiinţată, la Oradea, de familia Lia şi Caredy… Bucureştenii se "bucură" de preparatele specifice restaurantului de numai doi ani, în schimb, firma are o vechime de 16 ani, Caredy fiind înfiinţată, la Oradea, de familia Lia şi Gury Kovacsi, imediat după 1989. Deşi abia în luna februarie "Casa Ardelenească -Caredy" va sărbători doi ani de existenţă, există foarte multe vedete autohtone care au descoperit localul şi l-au ales pentru a-şi sărbători zilele de naştere. Catrinel Sandu, Marcel Puşcaş, Vlad Enăchescu, familia Petre Roman şi-au invitat prietenii şi colegii să petreacă aici…Adevărul este că meniul restaurantului şi gustul special al preparatelor te fac să uiţi cu desăvârşire de existenţa cuvântului şi a noţiunii de dietă. Specialitatea casei este gulaşul: cel cu zarzavat şi carne de viţel sau cel numit Bobgulaş, care este preparat cu fasole boabe, afumătură şi carne de viţel. Nici gustarea tradiţională nu te poate lăsa indiferent, pentru că pe platou sunt aranjate, estetic, jambon ţărănesc, cârnaţi, slăninuţă împănată, slanină ţărănească, ou fiert, telemea, ceapă, ardei iute. Bulzul ardelenesc (mămăliguţă, cârnaţi de casă, muşchi de porc, costiţă, brânză telemea, smântână, ochi de ou) şi ficăţeii de gâscă în manta de untură sunt la mare căutare, chiar şi aşa, cu multe calorii… Gazdele Lia şi Gury Kovacsi, care şi-au "botezat" reţeaua de restaurante (mai există şi la Eforie Nord unul) după numele copiilor lor (Carmela şi Eduard-Edy), mai recomandă tocana haiducească, făcută din muşchi de porc, costiţă de porc afumată, cârnaţi de casă, roşii proaspete, ardei graşi, cartofi prăjiţi, sos barbecue - totul preparat la ceaun. Pentru amatorii de preparate sofisticate, calamarii cu sos de usturoi, orezul cu fructe de mare sa