Ricotta cremoasă amestecată cu rucola picantă şi sos intens de roşii este pur şi simplu divină, demontând mitul potrivit căruia clătitele sunt potrivite pentru a fi servite doar la desert, transmite Mediafax.
Număr de porţii: 4
Ingrediente:
Pentru clătite:
250 de grame de făină
4 ouă
500 ml lapte
un vârf de sare
40 grame de ulei de măsline şi încă un pic pentru ungere şi stropire
Umplutură:
300 grame de ricotta
100 grame de rucola, tăiată fin
50 grame de parmezan ras şi încă un pic pentru ornat
sare şi piper
Pentru sos:
2 linguri de ulei de măsline
1/2 ceapă, tăiată mărunt
o conservă (410 grame) de roşii, tăiate cuburi
Un pumn de busuioc proaspăt, rupt în bucăţi
câteva fire de rucola pentru decor (opţional)
Mod de preparare:
Într-un bol, cerneţi făina şi adăugaţi sarea şi ouăle şi amestecaţi, turnând treptat laptele, cu grijă să nu se formeze cocoloaşe, până obţineţi un aluat mai moale. Adăugaţi apoi uleiul de măsline.
Încingeţi tigaia, ungeţi cu un pic de ulei de măsline, apoi adăugaţi un polonic din amestec în mijlocul tigăii. Rotiţi tigaia, astfel încât amestecul să se întindă spre margini. Prăjiţi până ce aluatul devine auriu, apoi întoarceţi clătita. Răsturnaţi pe o farfurie. Coaceţi clătite până la terminarea aluatului - ar trebui să rezulte opt clătite. Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade.
Pentru umplutură: combinaţi toate ingredientele amestecând bine. Puneţi o parte din umplutură pe fiecare clătită, apoi împăturiţi în două şi repetaţi procedeul pentru a obţine un triunghi. Ungeţi un vas termorezistent cu ulei de măsline şi aşezaţi clătitele înăuntru. Stropiţi cu ulei de măsline şi presăraţi parmezan ras. Coaceţi la cuptor 10 minute.
Scoateţi vasul din cuptor şi turnaţi o lingură de sos de roşii peste fiecare clătită.
Ricot