La Cantina de Ajutor Social din Galaţi funcţiona o veritabilă filieră de făcut bani pe seama săracilor, care primeau în farfurie mâncare preparată din alimente cu termenele de valabilitate expirate de mai multe luni sau un an. Situaţia, care dura probabil de mai mulţi ani, a fost descoperită după ce primarul Marius Stan a dispus efectuarea unui control la această cantină, în prezenţa unor reprezentanţi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentului (DSVSA) şi poliţişti de la Serviciul Investigare Fraude din cadrul IPJ Galaţi. Potrivit procesului-verbal întocmit de poliţişti, au fost găsite 5.040 borcane cu zacuscă, 288 kg ciuperci şi alte câteva sute de conserve de ton, toate cu termenul de valabilitate expirat, unele din luna iunie, altele din 2011.
La acestea se adaugă 894 sticle cu suc de roşii care nu aveau etichetă şi 4.345 cutii conserve de fasole cu costiţă pentru care nu existau documente de provenienţă. Salamurile şi alte produse din carne care erau stricate erau spălate cu furtunul în curte de către angajaţi, după care erau împărţite celor mai săraci gălăţeni, fără ca cei care puseseră la cale această afacere să se gândească la riscul ca sute de oameni ar fi putut să ajungă în spital cu toxiinfecţii alimentare. Probabil că au mizat tocmai pe faptul că cei ajunşi în situaţia de a mânca la „Cantina Săracilor" îndură cu umilinţă situaţiile limită.
Directoarea DSVSA a fugit de presă
Primarul Marius Stan a organizat o conferinţă de presă, la care a invitat şi reprezentanţii DSVSA şi ai Protecţiei Consumatorului să-şi spună punctele de vedere. Directoarea DSVSA Galaţi, Gina Pricope, a refuzat însă să dea ochii cu presa, pentru a nu fi întrebată de jurnalişti de ce neregulile de la „Cantina săracilor" nu au fost descoperite la controalele de rutină ale DSVSA. Când a văzut came