Orezul negru ar putea fi noua super mancare in combaterea cancerului, sunt de parere specialistii.
Orezul negru este bogat in fibre, antioxidanti si vitamina E si sarac in zaharuri, astfel prevenind bolile de inima si cancerul.
Expertii de la Universitatea de Stat din Louisiana au descoperit ca orezul negru contine antocianina, un antioxidant solubil in apa si un pigment care se regaseste in componenta multor legume si fructe cum ar fi afinele si ardeiul rosu.
Antocianinele protejeaza arterele si previne distrugerea ADN -ului care conduce la cancer.
Expertii sustin ca o alimentatie bogata in consumul de orez negru ar fi o varianta ieftina de a oferi suficienti antioxidanti organismului.
Cu secole in urma, orezul negru era interzis oamenilor de rand si numai nobilii il puteau manca.
Astazi, orezul negru este folosit in Asia doar pentru decor, sushi sau desert.
Orezul negru ar putea fi utilizat la scara larga pentru biscuiti, cereale sau prajituri mult mai sanatoase.
Cand este procesat, orezului ii este inlaturat stratul folositor si este rafinat pana la obtinerea orezului alb care este cel mai comercializat.
Orezul negru ar putea fi folosit si ca un colorant alimentar sanatos. Colorantii sintetici utilizati in prezent pot conduce la deviatii de comportament la copii si chiar cancer.
Orezul negru ar putea fi noua super mancare in combaterea cancerului, sunt de parere specialistii.
Orezul negru este bogat in fibre, antioxidanti si vitamina E si sarac in zaharuri, astfel prevenind bolile de inima si cancerul.
Expertii de la Universitatea de Stat din Louisiana au descoperit ca orezul negru contine antocianina, un antioxidant solubil in apa si un pigment care se regaseste in componenta