Reprezentanţii compartimentului de Promovare a Sănătăţii, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov atrag atenţia braşovenilor că sărbătorile pascale pot fi un adevărat pericol pentru sănătate dacă nu este respectată regula cumpătării. Astfel, dacă aţi ţinut post un timp îndelungat este recomandat să acordaţi o grijă deosebită în ceea ce priveşte alimentaţia în perioada pascală. Recomandările sunt de urmat şi în cazul celor care nu au ţinut post. Specialiştii atrag atenţia că produsele tradiţionale de paşte: ciorba şi friptura de miel, drobul, ouăle, cozonacul, pasca, alcoolul, consumate în exces pot supraîncărca sistemul digestiv, astfel că s-ar putea să vă pricopsiţi cu colici biliare, pancreatite acute, aritmii cardiace sau chiar accidente vasculare. Astfel, pentru a preveni îmbolnăvirile determinate de excesele alimentare sau de alcool de Paşte, medicii ne recomandă să mâncăm puţin şi des din fiecare aliment şi să nu consumăm alcool în exces. Dacă suferiţi de o boală cronică şi urmaţi un regim alimentar special, nu faceţi excepţie de la recomandările medicului, chiar dacă este vorba despre sărbătorile pascale.
Persoanele cu diabet zaharat trebuie să-şi menţină regimul alimentar şi medicamentos, iar persoanele cu diateză urică (acid uric crescut) pot cel mult gusta din mâncărurile tradiţionale. Medicii mai recomandă să nu exageraţi cu consumul de ouă şi grăsimi şi chiar să reduceţi sarea din alimente dacă aveţi hipertensiune arterială.
Pentru o mai bună digestie, de asemenea, este recomandat să faceţi plimbări de 45-60 de minute. În cazul apariţiei primelor semne de boală, în niciun caz nu vă trataţi după ureche. Cereţi sfatul unui medic. Reprezentanţii compartimentului de Promovare a Sănătăţii, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov atrag atenţia braşovenilor că sărbătorile pascale pot fi un adevărat pericol pentru sănătat