Concurenţii au impresionat publicul atât prin talent, cât şi prin personalitate. Cotlet de porc, somon, legume şi multe condimente au dat de lucru oamenilor de afaceri şi medicilor care s-au întrecut la „Noaptea bucătarilor”. Evenimentul organizat de Clubul Rotary Cetate a reunit cinci personalităţi din Timişoara, care au fost de acord să-şi întreacă forţele în bucătărie. Cornel Bota, directorul Societăţii Drumuri Municipale, Petru Deutch, anestezist la Institutul de Boli Cardiovasculare, Gianluca Testa , om de afaceri, Carlo Marchegiano, pilot de raliuri şi Sorin Drăgoi, patronul Pensiunii Casa dela Rossa şi-au intrat repede în rol de bucătari şefi.
Ei au condimentat atmosfera concursului nu numai cu piperul, curry-ul sau zahărul brun puse la dispoziţie de organizatori, dar şi cu glume care i-au vizat inclusiv pe membrii juriului. Pentru a avea şi mai multă inspiraţie în bucătărie, concurenţii au primit şi câte o asistentă, gata să îi ajute în alegerea reţetei perfecte. Unii dintre participanţi au primit ajutor şi din public, dar au fost avertizaţi cu stricteţe că vor primi sancţionări de la comisia care a urmărit corectitudinea derulării concursului.
Ora 20.30 Start la gătit
Îmbrăcaţi în costume de bucătari, cu toci personalizate şi mult suport din public, concurenţii au primit câte o plasă cu alimente. Ajutaţi de asistente, aceştia au avut la dispoziţie mai puţin de o oră pentru a combina ingredientele primite şi de a găsi reţeta care să le aducă recunoaşterea lor ca cei mai buni bucătari.
După 40 de minute în care bucătăria restaurantului La Vela a fost luată cu asalt de entuziasmul bucătarilor, juriul condus de Antonio Passarelli a început evaluarea concurenţilor. Participanţii la competiţie au fost punctaţi pentru îndemânare şi talent, dar şi pentru impresia artistică. Juriul a deliberat timp de o oră şi nu