Alimente periculoase pe timp de vara. Fructele, branzeturile, mezelurile si conservele de peste sunt produse care se pot contamina usor in timpul transportului, dar si daca nu va spalati pe maini. De la un simplu fruct nespalat, un copil prescolar poate ajunge la Terapie Intensiva. Infectiile digestive, foarte raspandite in perioada de vara, se pot agrava pana intr-acolo incat copilul sa faca diaree severa, febra si chiar sa intre in coma. „Alimentele contaminate cu bacterii precum salmonella, E-coli, stafilococi sunt foarte periculoase, mai ales in cazul copiilor de varsta mica. Acesti germeni pot atrage dupa ei si alte infectii, iar pe copiii cu varste de pana la 4-5 ani ii pot pune in situatii foarte grave din cauza imunitatii scazute", explica medicul infectionist Gheorghe Enache, de la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes" din Capitala. Integral in Romania Libera.
Ceaiul reduce riscul de cancer ovarian. Cercetatorii de la Institutul de Studii Medicale din Queensland au descoperit ca ceaiul scade considerabil riscul de a face cancer ovarian. Dr Christina Nagle, autoarea studiului, a declarat ca rezultatele testelor indica faptul ca, in medie, consumul a patru cesti de ceai neagru, verde sau de plante reducere riscul de cancer ovarian cu peste 30%. Dr Nagle a explicat ca antioxidantii din ceai au un rol extrem de benefic in privinta pericolului de a face cancer. Studiul, la care au participat peste 2.700 de femei din Australia, dintre care jumatate diagnosticate cu cancer ovarian. Fiecare dintre participante a fost chestionata in legatura cu stilul de viata si de alimentatie, inclusiv daca obisnuieste sa bea ceai. "Ceaiul verde este considerat cel mai bun tip de ceai. De aceea, conform rezultatelor studiului nostru, cine obisnuieste sa bea una-doua cesti de ceai verde pe zi isi reduce riscul de a dezvolta o tumora la ovare cu 40%" - a declarat dr