Comunitatea italiană din Porrentruy, Elveţia, a preparat cel mai mare tiramisu din lume, de 2,3 tone, depăşind recordul realizat anul trecut în Franţa, potrivit presei internaţionale, informează NewsIn.
Echipa italiană şi-a recuperat astfel recordul, după ce în 2007 au fost premiaţi pentru realizarea unui tiramisu de 782 de kilograme. În 2009 recordul le-a fost depăşit de o echipă din Lyon, care a realizat o prăjitură-gigant de 1,075 tone.
155 de voluntari din cadrul comunităţii italiene au lucrat timp de 14 ore în sediul patinoarului din oraş pentru a realiza desertul gigant din care publicul a putut gusta. Înalt de opt centimetri, desertul realizat a ocupat 50 de metri pătraţi, pe o suprafaţă special pregătită, pentru a-l păstra la rece. Pentru preparare a fost nevoie de 799 de kilograme de mascarpone, 6.400 de ouă, 350 de litri de frişcă, 189 de kilograme de zahăr, 300 de litri de cafea, 35 de kilograme de cacao, 66 de litri de lichior şi 64.000 de biscuiţi.
După un control de igienă, recordul a fost omologat sâmbătă seara, urmând să fie înscris în Guinees Book of Records.
Comunitatea italiană din Porrentruy, Elveţia, a preparat cel mai mare tiramisu din lume, de 2,3 tone, depăşind recordul realizat anul trecut în Franţa, potrivit presei internaţionale, informează NewsIn.
Echipa italiană şi-a recuperat astfel recordul, după ce în 2007 au fost premiaţi pentru realizarea unui tiramisu de 782 de kilograme. În 2009 recordul le-a fost depăşit de o echipă din Lyon, care a realizat o prăjitură-gigant de 1,075 tone.
155 de voluntari din cadrul comunităţii italiene au lucrat timp de 14 ore în sediul patinoarului din oraş pentru a realiza desertul gigant din care publicul a putut gusta. Înalt de opt centimetri, desertul realizat a ocupat 50 de metri pătraţi, pe o suprafaţă special pregătită, pentru a-l păstra la rece. Pentru preparare a fo