www.anticariat-unu.ro: una din adresele mele favorite! Atat in spatiul virtual, cat si in cel fizic, nu mai putin livresc: pe Academiei, la nr. 8, piezis fata de Universitate si, vai, peste drum de un Spring Time.
…Poate locatia nu e chiar intamplatoare. Chiar vis-à-vis de fast-food, Ionut Olteanu si colegii lui adapostesc, adesea, vechi carti de bucate absolut remarcabile. Aici, m-am intalnit prima oara cu editiile vechi din Bacalbasa ("Dictatura Gastronomica" - ce titlu!), Maria general Dobrescu, Ecaterina doctor S. Comsa, Ecaterina colonel Steriady, Augusta Sarariu, Simona Racovita, Emil Frederic sau Madeleine Brebu. Nici nu va inchipuiti cate comori de savoare se ascund in aceste pagini ingalbenite de vreme sau de degetele un pic unsuroase ale gurmanzilor care aspira spre statutul de gourmet. Chiar lucrez la o compilatie-tezaur in care vor incapea, ca intr-un meniu fabulos, tot felul de delicatese cu iz si blazon autohtone. Sa enumar doar (cu riscul de a va innebuni de tot): alivenci, arpagic Istanbul, "babe oparite tare bune" (gerontofilia sadic-culinara vine direct de la Kogalniceanu & Negruzzi, care incercasera, personal, aceste senzatii tari), becatine cu trufe, berbec cu sardele, Bibesco cu piure de castane, bors cu cuiul usei, bujenita de iepure, buture imparatesc, caramele de caise, carne ametita, carnaciori de raci, chitonag de gutui, clapon umplut, coarda de lamaie, costite de porc in prapur, dropie Eracle Marathea, dulceata de patlagele verzi, epigrame de miel, flori de salcam coapte, ghiveci calugaresc, gogosi cu jumari, haragnis-balmus, lapte de migdale, lapte zburat, lostrita gatita domneste, muhalebiu, mustalevria, parjoala negustorului, pelincile Domnului / scutecele lui Hristos, perisoare in vin cu stafide, pesmeti de sacaz, placinta de bojoci de miel, platica lui Odobescu, prepelite in mat, Principele Nicolae (cu migdale si