Tuturor le place ca masa de Crăciun să arate bine, dar nimănui nu-i place să stea cu orele în bucătărie. Iată mai jos câteva idei de aperitive foarte simplu şi rapid de preparat, foarte gustoase şi aspectuoase, conform Mediafax.
Clasicul somon afumat:
pâine de secară
cremă de hrean
somon afumat
mărar verde
Feliile de pâine se ung în strat subţire cu cremă de hrean, se acoperă cu felii de somon afumat şi se garnisesc cu firicele de mărar.
Batoane crocante de dovlecei:
1 cană de făină
2 linguri de mălai
1 linguriţă de sare
o jumătate de linguriţă de piper
3 dovlecei de mărime medie
tăiaţi în bucăţi de aproximativ 1,5 cm x 10 cm
2 ouă mari, bătute uşor
Se încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius, se ia o tavă mare de copt şi se căptuşeşte cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Într-o pungă din plastic se combină ingredientele uscate. Bucăţile de dovlecei se dau prin ou, se pun în pungă, se agită pentru a se acoperi cu amestecul de făină, se scot şi se aşază pe tavă. Se stropesc cu puţin ulei (de preferat dintr-un recipient tip spray pentru gătit). Se coc 10 minute, se întorc pe partea cealaltă, se stropesc din nou cu ulei şi se mai lasă 8 - 10 minute. Se servesc calde.
Frigărui cu roşii şi busuioc:
16 bulgăraşi mici de mozzarella
16 frunze de busuioc proaspăt
16 roşii cherry
ulei de măsline
sare şi piper proaspăt măcinat
beţe de frigărui
Roşiile se taie în jumătăţi, iar pe beţe se pun alternativ cu brânza şi busuiocul, se stropesc cu ulei de măsline şi se condimentează.
Coşuleţe de vită cu brânză aromată:
16 felii subţiri de friptură sau pastramă de vită
o cutie de brânză Boursin (sau altă cremă de brânză moale, aromată cu verdeţuri)
2 ardei graşi coloraţi, tăiaţi bastonaşe
Feliile de carne se ung cu brânză, se acoperă cu feliuţel