Multi considera ca a nu te grabi si a persevera ofera satisfactii mai mari decat daca te pripesti si faci lucrurile “pe fuga”. Poate si de aceea, simtind potentialul ridicat al unei intalniri in oras, la pranz, cu dublul sef al Romtelecom si Cosmote, am insistat timp de cateva luni pana sa reusesc sa il despart pentru cateva ore de la carma celor doua companii telecom.
Si nu am regretat absolut deloc. Intalnirea cu Stefanos Theocharopoulos s-a dovedit a fi cel putin la fel de savuroasa ca meniul special comandat de el intr-unul dintre restaurantele sale preferate – La Fattoria din Herastrau, loc apropiat de altfel si de locuinta lui. “Primul meu job a fost de chelner si poate atunci cand o sa ies la pensie o sa ma retrag pe o insula linistita unde o sa-mi deschid propriul restaurant”, spune el, zambind.
@Wall-Street Lunch este un feature editorial deja traditional: interviuri inedite acordate jurnalistilor nostri de catre cei mai reprezentativi oameni din businessul romanesc, intr-un cadru informal si relaxat.
Stefanos Theocharopoulos, grecul venit la carma Cosmote in urma cu patru ani si jumatate, este o fire balcanica “din cap pana in picioare”. Glumet, non-conformist, imbracat lejer, sportiv si activ, deschis si, de ce nu, usor curios si inchizitiv. Urma sa aflu din dialogul nostru de peste o ora si jumatate ca unele dintre aceste caracteristici sunt definitorii si pentru un manager de succes.
Am ajuns inaintea sa la restaurant si am ales o masa luminata din interior (luand in calcul caldura inabusitoare de afara), apropiata de ferestre. La cateva minute distanta, insotit de doi chelneri, a sosit si Theocharopoulos, mi-a strans ferm mana si, instinctiv, si-a pus pe masa cele doua telefoane ce le avea asupra lui – un iPhone si un Samsung. “Da, a devenit un gest reflex in era aceasta, a-ti pune telefoanele pe masa cum ajungi! B