Preţurile mai mici decât de obicei, gama largă de produse naturale şi tradiţionale şi mai ales mirosul emanat de grătare încinse au adunat sute de gălăţeni încă de la prima oră în Piaţa Centrală. În timp ce gospodinele s-au înghesuie la tarabele pline cu legume şi fructe pentru iarnă, bărbaţii au preferat o pastramă în sânge sau un mic bine rumenit, stinse de o bere rece.
Agitaţie mare în Piaţa centrală ieri dimineaţă cu ocazia celei de-a zecea ediţii a Târgului de Toamnă de la Galaţi. Primarul Dumitru Nicolae, preşedintele Consiliului Judeţean, Eugen Chebac şi directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, Eugen Zaharia, au dat startul la cumpărături.
„Am ajuns la cea de-a zecea ediţie şi este foarte bine. Ne mândrim cu asta. Anul a fost unul foarte bun atât pentru mici producători cât şi pentru cei cu recoltă mare. E bine că ţăranul se întoarce la meseria de bază”, a spus Eugen Chebac, preşedintele CJ.
VEZI AICI GALERIE FOTO 1
În ceea ce-l priveşte pe primar, acesta a fost interesat de produsele lactate în special. „Târgul este foarte bun. Sperăm să rămână în continuare în viaţă. Eu am venit să-mi cumpăr brânză. E sunt cu brânzeturile”, a spus Dumitru Nicolae.
Sute de oameni au dat năvală la tarabele şi standurile pline ochi cu bunătăţuri. Cartofi, roşii, mere, brânzeturi, prăjituri, vinuri, preparate din carne, peşte şi chiar raci vii, din toate acestea au avut de ales gospodinele.
„Deocamdată ne uităm peste tot. Facem turul pieţii şi apoi cumpărăm ce avem nevoie. Suntem mulţumiţi de preţuri”, a declarat Ana Apostoleanu, o gălăţeancă de 59 de ani.
VEZI AICI GALERIE FOTO 2
Pe de o parte comercianţii erau foarte mulţumiţi de faptul că vânzările au mers perfect încă de la prima oră a dimineţii, dar în acelaşi timp îşi făceau griji că nu vor putea să-şi acopere cheltuielile p