RETETE DE CRACIUN: Vreţi să încrecaţi ceva nou în aces an? Vă ajutăm cu câteva reţete delicioase de cozonaci.
RETETE DE CRACIUN: Cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide Ingrediente Lista ingrediente:
300 ml lapte cald,
7 oua,
1 cana de 200 de grame zahar alb,
50 de ml de ulei de floarea-soarelui,
4 cuburi de drojdie,
coaja de la o lamaie,
2 pliculete de zahar vanilat,
250 de grame de miez de nuca,
50 de grame de pudra de cacao,
1 mana de stafide,
4 cubulete rahat
1 kilogram de faina alba. Mod de preparare
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia cu zaharul vanilat pana ce se obtine o pasta. Se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul. Se adauga laptele cald, coaja de lamaie, dupa care se adauga, incet-incet, tot pachetul de faina.
Se face o coca tare, se imparte in 2 bucati, se intind bucatile pe masa. Separat, se face o pasta din cacao, 1 lingura de zahar, albusurile de la cele 7 oua, rahatul, stafidele si nuca; aceasta paste se adauga peste aluat, care se ruleaza. Cele doua bucati de aluat de cozonac se pun in 2 tavi incalzite si se lasa la dospit.
Dupa care se ung cozonacii cu un galbenus de ou amestecat cu zahar, apoi se introduc tavile cuptor. Se scot cand s-au rumenit.
http://ideidelicioase.blogspot.ro Mod de servire
Cozonacii cu ciocolata, rahat si stafide se servesc dupa ce s-au racit, daca doriti, alaturi de un pahar cu lapte.
RETETE DE CRACIUN: COZONAC CU NUCĂ
Ingrediente:
1kg.faina griu,
4oua,
1lamaie,
200gzahar,
50g drojdie,
400g,lapte,
125g margarina ieftina
50g ulei,
sare cit iei pe virful celor 3 degete.
Aceasta este cantitatea pentru aluatul de cozonac.
Mod de preparare;
se face prima data maiaua intr-o cana, unde se baga drojdia, 2 lingurite de zahar 2 lapte c