Femeile care au început să consume soia la maturitate ar trebui să renunţe la acest aliment după ce au fost diagnosticate cu cancer mamar. Substanţele din soia determină rezistenţa tumorilor la tratament, portivit specialiştilor americani citaţi de Yahoo.
Un studiu pe rozătoare a arătat că animalele hrănite cu compuşi din soia pe tot parcursul vieţii răspund la tratamentul cu cel mai popular medicament împotriva cancerului de sân. Şobolanii care au început să mănânce soia la maturitate au dezvoltat rezistenţă la medicamentul Tamoxifen.
Cercetarea sugerează că există legătură între faptul că anumite femei bolnave de cancer mamar nu mai reacţionează la acest medicament şi faptul că au început să consume produse din soia la maturitate.
"Rezultatele ne demonstrează că femeile din Occident care au început să consume soia la maturitate ar trebui să înceteze să mai mănânce acest produs după ce sunt diagnosticate cu cancer", a spus autoarea studiului Leena Hilakivi-Clarke, profesor de oncologie în Georgetown.
Substanţele din soia conţin compuşi asemănători hormonului feminin estrogen. Astfel, consumul acestui aliment de către o persoană cu cancer de sân ar putea fi perceput de organism ca un exces hormonal, ceea ce ar putea face ca tratamentul cu Tamoxifen să nu fie eficient.
Femeile care au început să consume soia la maturitate ar trebui să renunţe la acest aliment după ce au fost diagnosticate cu cancer mamar. Substanţele din soia determină rezistenţa tumorilor la tratament, portivit specialiştilor americani citaţi de Yahoo.
Un studiu pe rozătoare a arătat că animalele hrănite cu compuşi din soia pe tot parcursul vieţii răspund la tratamentul cu cel mai popular medicament împotriva cancerului de sân. Şobolanii care au început să mănânce soia la maturitate au dezvoltat rezistenţă la medicamentul Tamoxifen.
Cercetarea sug