Turiştii găsesc peşte proaspăt bine în puţine locuri de pe litoral, iar aceste localuri sunt greu de găsit. Reporterii „Adevărul de Seară“ au testat mai multe cherhanale de pe litoral şi vă recomandă „Popasul Pescarilor“ din Olimp şi „Cherhana Vama Veche“.
Între marea de fast-fooduri pe care le găseşti la fiecare pas pe plajă şi meniul încărcat de mâncăruri de porc şi pui care se află pe masa fiecărei cârciumi, cu greu îşi fac loc şi delicatesele din peşte proaspăt. Pentru adevăraţii pasionaţi există şi cherhanale.
De „Popasul Pescarilor“ a auzit multă lume, dar drumul până acolo, nici pe departe uşor, e cunoscut şi străbătut doar de cei împătimiţi.
Cu aproximativ 300 de metri înainte de indicatorul cu numele staţiunii Olimp, cum vii dinspre Constanţa, se face un drum la stânga, lung de un kilometru, printre vii, stufărişuşi şi bălţi. Drumul se opreşte la linia ferată, în dreptul unei parcări. De acolo, traversezi linia ferată pe jos şi ajungi la cherhana.
„Nu e uşor de ajuns şi nici nu ne-am dori să fie. Cine bate drumul până aici ştie că va fi răsplătit cu o masă delicioasă“, spune Vasile Briceag, patronul cherhanalei.
Meniul de aici satisface orice iubitor de peşte: zargan, hamsie, rapana, stavride, rechin, chefal, iar vedeta casei este calcanul, peşte care se prinde tot mai rar. Lista poate suferi mici modificări în fiecare zi pentru că nu se ştie ce peşte vor prinde pescarii. „La noi totul este proaspăt, declar pe propria răspundere“, promite patronul. El recunoaşte că nu ştie prea bine să dea la peşte, dar este meşter în prepararea lui.
Vin clienţii şi de la Bucureşti
Clienţii locului sunt de cele mai multe ori selecţi. „Vin, în general, oameni cu bani. O masă pentru o familie nu coboară sub 200 de lei. În general, avem clienţi fideli care vin tocmai din Bucureşti pentru o masă la noi“, spune patronul.
Afacerea a p