Poate fi mai mult decât un cocteil foarte atractiv. Este o călătorie peste mări şi oceane, în sufletul Asiei, acolo unde culorile sunt mai vii şi aromele parcă şi mai incitante. Savuraţi-l alături de prieteni, la asfinţit, atunci când cerul ia foc.
Singapore, Oraşul Leu, aşa cum este supranumit, reprezintă pentru mulţi dintre oameni o destinaţie exotică, fantastică, un colţ de lume unde Asia se dezvăluie celui care are răgaz să o privească cu adevărat. Tentaţiile sunt multe, pornind de la aşa numita "Grădină a fluturilor", un loc în care culori înaripate dau fragilitate şi viaţă aerului, şi continuând cu "Mica Indie", cartierul indian unde aromele condimentelor şi ale plantelor te izbesc dintr-o dată. Şi nu în ultimul rând, magazine de tot felul, restaurante, cafenele şi baruri, câte ceva pentru fiecare. Dar cum nici fluturii sau culoarea locală nu pot fi trecute peste oceane şi mări, Singapore vă ademeneşte cu un... cocteil.
Varianta originală
Creat de Ngiam Tong Boon, barman al unui hotel important din Singapore, la începutul secolului XX, Singapore Sling poate fi astăzi servit în întreaga lume, atât pe pământ, cât şi în cer. Şi nu este deloc o exagerare. O serie de companii aeriene au inclusă în meniu această băutură, numai bună de savurat deasupra norilor. Reţeta originală (păstrată de Ngiam Tong într-un seif din hotel) s-a pierdut, ea fiind ulterior recompunsă cu ajutorul barmanilor care au servit acest cocteil. Conform reţetei originale se foloseau 30 ml gin, 15 ml lichior de cireşe, 120 ml suc de ananas, 15 ml suc de limetă, 7,5 ml Cointreau, 7,5 ml Dom Benedictine, 10 ml suc de rodie şi un strop de bitter. Se pun toate ingredientele într-un shaker, se adaugă gheaţă şi se agită foarte bine. Se toarnă amestecul într-un pahar şi se ornează obligatoriu cu o felie de ananas proaspăt (eventual şi o frunză) şi o cireaşă.
@N_P