Laptele este cunoscut pentru faptul că este indispensabil sănătăţii oaselor şi că asigură organismului vitaminele şi proteinele necesare. Cu toate acestea, un studiu recent arată că acest aliment ajută la îmbunătăţirea capacităţii de memorare, informează Daily Mail.
Pentru a obţine acest efect este necesar să bei lapte zilnic, susţin oamenii de ştiinţă de la University of Maine - SUA. Potrivit savanţilor, acelaşi efect asupra capacităţilor intelectuale le au şi alimentele devirate din lapte, precum brânza, iaurtul, laptele bătut, dar şi untul.
Cercetarea, care a fost publicată în International Dairy Journal, a fost realizată pe un eşantion de 972 de persoane, care au fost chestionate cu privire la obiceiurile alimentare. Apoi participanţii au fost rugaţi să facă teste de memorie, pentru a vedea dacă regimul cotidian poate avea vreun efect asupra capacităţilor intelectuale.
Subiecţii, care aveau vârste cuprinse între 23 şi 98 de ani, au mai trebuit să îşi testeze abilităţile de a învăţa, dar şi capacităţile de concentrare. Rezultatele au arătat că persoanele care consumau preparate din lapte de şase ori pe săptămână au obţinut rezultate mai bune, spre deosebire de cele care includeau ocazional aceste alimente în dietă.
Oamenii de ştiinţă sunt de părere că laptele conţine anumiţi nutrienţi, precum magneziu, care previn pierderile de memorie. Specialiştii mai precizează că laptele protejează organismul de bolile de inimă.
Laptele este cunoscut pentru faptul că este indispensabil sănătăţii oaselor şi că asigură organismului vitaminele şi proteinele necesare. Cu toate acestea, un studiu recent arată că acest aliment ajută la îmbunătăţirea capacităţii de memorare, informează Daily Mail.
Pentru a obţine acest efect este necesar să bei lapte zilnic, susţin oamenii de ştiinţă de la University of Maine - SUA. Potrivit savanţilor, acelaşi efec