Persoanele care mănâncă des alimente de tip fast food prezintă un risc crescut de a suferi de demenţă, o tulburare neurologică caracterizată prin deficienţe cognitive multiple, care includ, printre altele, pierderile de memorie.
La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Brown, din SUA, coordonaţi de Suzanne de la Monte, care susţin că grăsimile „rele”, care se găsesc din abundenţă în fast food, „otrăvesc” creierul, predispunând astfel la apariţia Alzheimer-ului.
Studiile realizate în laborator, pe cobai, au arătat că şi insulina, hormon ce participă la metabolismul glucidelor, joacă un rol important în apariţia acestei boli, notează Daily Mail.
Dietele dezechilibrate din punct de vedere nutriţional sunt deja recunoscute pentru faptul că predispun la apariţia demenţei, deoarece provoacă creşterea tensiunii arteriale şi a colesterolului, efecte care întrerup irigarea adecvată a creierului cu sânge.
Cercetarea citată arată că dietele care au un conţinut ridicat de grăsimi „rele” şi de zahăr afectează creierul deoarece determină organismul să nu mai producă insulină.
Potrivit cercetătorilor, corpul are nevoie de insulină pentru a a regla anumite substanţe chimice din creier, care joacă un rol important în procesul de memorare şi învăţare.
Datele obţinute în laborator au arătat că şoarecii care au fost hrăniţi cu alimente de tip fast food prezentau simptomele bolii Alzheimer. „Sufereau pur şi simplu de demenţă. Nu mai puteau memora şi nici învăţa nimic”, a spus cooordonatoarea studiului.
Persoanele care mănâncă des alimente de tip fast food prezintă un risc crescut de a suferi de demenţă, o tulburare neurologică caracterizată prin deficienţe cognitive multiple, care includ, printre altele, pierderile de memorie.
La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Brown, din S