Participanţii la concursul de mâncat "cel mai iute sos chilli din lume", organizat în Edinburgh, au plecat de la restaurantul unde s-a desfăşurat comperiţia întinşi pe targă, având stări de greaţă, vomă şi leşin. Patronul restaurantului şi bucătarul sosului chilli, Abdul Ali, a recunoscut că reţeta a fost cam extremă, însă că nu va renunţa la tradiţia concursului, scrie Daily Mail.
Cei 20 de îndrăzneţi înscrişi în concurs au fost supravegheaţi de către doi paramedici, însă aceştia s-au simţit depăşiţi de situaţie odată ce participanţilor li s-a făcut rău. Concursul în sine nu consta în consumul de mai mult sos chilli, ci era un test de anduranţă pentru cei care se înhămau la degustat o astfel de reţetă. În plus, banii adunaţi în cadrul concursului sunt donaţi pentru o cauză caritabilă.
Lui Curie Kim i s-a făcut rău în timpul concursului de consumat chilli. Foto: Daily Mail
Competiţia nu este deschis oricui, participanţii fiind obligaţi să ateste că au 18 ani şi că îşi asumă responsabilitatea în cazul unor efecte secundare. Una dintre persoanele care au ajuns la spital în stare gravă este Curie Kim, o studentă de 21 de ani. Tânăra a fost dusă de două ori la urgenţă în decursul câtorva ore, manifestând stări grave de vomă şi indigestie. "A fost pentru o cauză nobilă, dar a venit cu un preţ. Nu am trecut niciodată prin astfel de chinuri ca după concursul acesta", a declarat ulterior fata, care s-a clasat pe locul doi la consumat sos chilli.
"Cred că vom umbla puţin la reţetă, să o mai moderăm, dar cu siguranţă vom organiza concursul şi anul viitor", a povestit la finalul concursului patronul localului. Ali crede că a supraestimat rezistenţa concurenţilor făcând sosul atât de iute. Chiar dacă unii concurenţi au sfârşit la spital, organizatorul concursului este fericit că a reuşit să adune câteva sute de euro, bani care vor fi donaţi unei as