Pregătirile de toamnă sunt în toi, iar în casele gospodarilor borcanele de murături aşteaptă să fie umplute. Pentru a nu-şi umple casa de fum, braşovenii harnici au ieşit la copt vinete şi ardei în aer liber. La Pietrele lui Solomon carnea, cârnăciorii şi micii de pe grătare au fost înlocuiţi cu ardei şi vinete. „Am venit să curăţăm vinete. O parte facem zacuscă, cealaltă o punem la congelator. La iarnă prinde foarte bine, căci oricum e viaţa foarte scumpă. Şi ardei coacem, după cum vedeţi. În fiecare an venim, de 5 ani încoace”, ne-a declarat Ilona Brosban.
Dacă nu ştiaţi, sarea ajută la „dezbrăcarea” ardeilor de coajă. „Cumpăram cei mai frumoşi ardei. Venim la Pietrele lui Solomon, căci aici avem vetre special amenajate pentru aşa ceva. Îi curăţăm, facem focul. După ce se aprinde bine, îi punem pe grătar sau pe tablă. Îi întoarcem tot timpul. Îi punem apoi într-un lighean şi presărăm sare pe ei. Sărea ajută la curăţarea cojii, se dă jos mai uşor. Se lasă şi în abur. Îi curăţăm frumos, cu apa lângă noi. Când rămân coji pe noi, băgam mână în apă şi punem tot ce a mai rămas pe ei. Dăm seminţele afară, îi punem în pungi şi-i băgăm la congelator”, ne spune Niculae Drumea, un alt braşovean care îşi pregătea cămara în natură. Pregătirile de toamnă sunt în toi, iar în casele gospodarilor borcanele de murături aşteaptă să fie umplute. Pentru a nu-şi umple casa de fum, braşovenii harnici au ieşit la copt vinete şi ardei în aer liber. La Pietrele lui Solomon carnea, cârnăciorii şi micii de pe grătare au fost înlocuiţi cu ardei şi vinete. „Am venit să curăţăm vinete. O parte facem zacuscă, cealaltă o punem la congelator. La iarnă prinde foarte bine, căci oricum e viaţa foarte scumpă. Şi ardei coacem, după cum vedeţi. În fiecare an venim, de 5 ani încoace”, ne-a declarat Ilona Brosban.
Dacă nu ştiaţi, sarea ajută la „dezbrăcarea” ardeilor de coajă. „Cumpăram cei m