Pentru a obţine producţia impresionantă, grădinarul a folosit seminţe pregătite în apartament şi a muncit zi-lumină în grădină.
Mihai Gheorghe (50 de ani) locuieşte în Piatra Neamţ, dar timpul liber şi-l petrece la grădina din comuna Alexandru cel Bun. Mecanic de meserie, pietreanul a devenit pasionat de legumicultură şi a descoperit, în timp, că poate face performanţă în domeniu.
„M-am axat pe cultura de roşii şi am pus mai multe soiuri, dar cea mai productivă este «inimă de bou». Anul acesta am recoltat roşii care cântăreau aproape două kilograme“, se făleşte pietreanul. Nu numai productivitatea culturii îl mulţumeşte pe Mihai Gheorghe, ci şi calitatea tomatelor. Diferenţa este vizibilă la o simplă comparaţie cu roşiile din comerţ.
„Când tai o roşie de la mine din grădină se vede că e cărnoasă, cu multă pulpă şi foarte puţine seminţe. E un soi bun atât pentru salată sau gătit mâncăruri, dar şi pentru preparat sucul de roşii. Roşia din comerţ, perfect rotundă, cu o culoare puternică, are multă zeamă, la interior e verde, iar gustul nu pare natural“, mai spune Mihai Gheorghe.
Uşor perisabile
Cel mai mare atu al tomatelor gigant, faptul că sunt 100% naturale, se transformă însă într-un dezavantaj. Nefiind protejate de tratamente chimice, şi nici stimulate pentru a se coace, roşiile de grădină sunt uşor perisabile. „O altă problemă este puterea slabă de cumpărare din zilele noastre. Lipsa de educaţie şi sărăcia îi determină pe oameni să se orienteze de cele mai multe ori spre produsele mai ieftine, care nu sunt întodeauna de calitate“, mai spune bărbatul.
Secretul tomatelor-gigant din Viişoara stă în laptele de vacă
Mihai Gheorghe (53 de ani) este de profesie mecanic, dar şi-a cultivat pasiunea pentru grădinărit în urmă cu mai mulţi ani, atunci când a cumpărat un lot de teren în satul Viişoara, aproape de malu