Cu maximum 1,5 milioane lei, orice iesean poate petrece copios, in prezenta unor artisti de marca. Universitatile iesene ofera posibilitatea, atit studentilor, cadrelor didactice, cit si persoanelor din exteriorul institutiei, de a sarbatori "cumpana" dintre ani la cantinele aferente: "Gaudeamus", "Titu Maiorescu" sau Cantina din Tirgusor Copou a Universitatii Agronomice. Pentru organizarea petrecerii de Revelion 2005, toate cantinele universitare s-au pregatit cum au putut mai bine: mese festive foarte diversificate, muzica de toate genurile, bauturi diverse si preturi accesibile. De exemplu, la cantina-restaurant "Gaudeamus" din Codrescu, preturile variaza intre 1,1 milioane lei - pentru studenti si personalul institutiei - si 1,5 milioane lei, pentru persoanele din exterior. Meniul, destul de sofisticat, va fi alcatuit din gustari reci si calde, pe baza de vinat sau peste, la care se adauga meniul traditional romanesc: tochitura moldoveneasca sau chisca. Genurile muzicale ce vor fi ascultate vor fi diverse: clasica, populara, usoara, in interpretarea unei foste cintarete de opera: "Nu se vor cinta manele, pentru ca aici vor fi foarte multi profesori universitari, iar acest gen de muzica nu ii caracterizeaza", spune sefa cantinei, Teodora Tanase. Cei care au de gind sa sarbatoreasca Revelionul la cantina "Titu Maiorescu", din spatele Universitatii "Cuza" vor trebui sa plateasca 950.000 lei, daca sint angajati ai institutiei, si 1.400.000 lei, daca vin din afara. Si aici masa va fi foarte copioasa, cu meniu traditional moldovenesc sau cu specialitati din vinat si peste. Nu vor lipsi, desigur, tortul, inghetata, profiterolul sau alte produse deosebite de patiserie. Totul se va petrece intr-un ambient intretinut de formatia Mileniul III, cu participarea invitatei de onoare Sofia Vicoveanca. In cantina agronomistilor din Tirgusor Copou vor putea petrece atit studentii,