Oficialii romani din sectorul agro-alimentar roman au intors mingea in terenul importatorilor francezi in cazul scandalului legat de lasagna din carne de cal, transmite AFP. Contactata de Hotnews.ro, Loredana Albu, PR-ul de la firma CarmOlimp a declarat ca abatorul pe care il reprezinta nu a furnizat materie prima pentru firma franceza Spanghero si din cate stie nu exista vreun abator romanesc care sa colaboreze cu compania franceza in acest sens.
"Nu imi vine sa cred ca un abator din Romania ar putea sa livreze carne de cal sub eticheta de carne de vita, pentru ca exista controale sistematice care se efectueaza in abatoare", a declarat pentru AFP, presedintele sindicatelor din industria alimentara (FSIA), Dragos Frumosu.
Potrivit lui, pentru orice eventualitate, importatorul francez era obligat sa verifice calitatea carnii la receptie, mai ales ca a fost vorba de o cantitate mare.
"Daca nu au existat reclamatii la receptia marfii privind faptul ca a primit carne de cal in loc de carne de vita, inseamna ca importantorul francez si producatorul roman sunt complici sau a fost schimbata eticheta dupa", a declarat Frumosu.
Intrebat despre scandal, presedintele Traian Basescu a declarat ca in cazul in care se va dovedi ca un producator roman a comis ilegalitati, "Romania va fi discreditata pentru mai multi ani".
Presedintele asociatiei Romalimenta, care reuneste patronatele alimentare romane, Sorin Minea, a declarat pentru AFP ca exista trei abatoare mari care se ocupa cu vanzarea de carne de cal in Romania si exporta in principal in tari ca Franta sau Italia. El nu a putut insa sa ofere nicio cifra privind cantitatea de carne produsa si exportata.
Un expert agroalimentar roman a declarat sub protectia anonimatului pentru AFP ca "exista o filiera formata in principal din italieni care cumpara cai ieftini d