La Bucharest Food Festival, recordurile şi demonstraţiile culinare nu s-au lăsat aşteptate. Cel mai lung tort din România! Cel mai lung muşchi împletit! Două recorduri demne de Guinness Book. Şi sunt doar câteva dintre tentaţii...
Tort de poveste200 de metri de foaie de pandişpan, 300 kg de ciocolată, 300 kg de frişcă, 80 kg de fructe. Acestea sunt ingredientele celui mai lung tort din România: 50 de metri. Dacă blaturile au fost făcute de firma Titan, crema de ciocolată şi frişca au fost preparate de Maria Matei, cofetar din anul 1974, astăzi la cofetăria Altfel. A mai avut încă trei ajutoare, care au reuşit în timp record să monteze şi să orneze mult aşteptatul tort.
Deşi ora de tăiere a prăjiturii-gigant a fost anunţată din timp, numeroşi vizitatori ai Festivalului au preferat să se aşeze cu un ceas înainte pe băncuţele din jurul tortului, pentru a asista la definitivarea desertului. “Am venit mai devreme aici pentru atmosferă. Ascult o muzică bună şi privesc tortul acesta imens, care se pregăteşte pentru a fi savurat. Îmi aminteşte de tinereţe, când îmi făcea o deosebită plăcere să pregătesc torturi, ornându-le după cum îmi venea în cap”, ne-a spus Cornelia Vicovanu, o doamnă de 74 de ani. “E foarte bun şi îmi place că este foaaaarte mare”, ne-a mărturisit şi Larisa Drăguşin, o fetiţă de numai 5 ani, care a avut bucuria de a savura una dintre cele 5.000 de felii ale deliciosului record naţional.
Pentru uriaşiCine ar putea mânca un muşchi împletit în patru, lung de 30 de metri? Un uriaş sau... mii de bucureşteni. Şi iată cum gurmanzii adevăraţi ai Capitalei au renunţat la o masă la orice alt restaurant, chiar şi la o ieşire la iarbă verde, şi au ales să se adune în jurul imensului grătar din “cel mai mare restaurant” din cortul din Piaţa Unirii. Nu a contat că era fum, recordul românesc trebuia admirat, mirosit, gustat ş