Seria Jamie Oliver continuă savuroasele "demonstraţii gastroliterare" cu cel de-al şaselea volum, prima parte a cărţii "Întoarcerea bucătarului care se dezbracă... de secrete". Cum niciodată Jamie parcă nu a fost mai relaxat, mai jucăuş şi mai inventiv, cititorii români îşi vor face un prieten în bucătărie. Un prieten care nu se sfieşte să împărtăşească cele mai ascunse secrete... culinare.
Secretul unei zile reuşite? Un mic dejun sănătos, gustos şi extrem de arătos, cât să te facă să zâmbeşti încă de la prima oră a dimineţii. Iar dacă este pregătit şi din ingrediente ce cresc în bucătărie (nici nu ştiţi câte plăceri gustative vă pot stârni câteva fire de plante aromatice!) şi servit alături de prieteni, aţi intrat pe furiş în căminul primitor al lui Jamie.
ENERGIE PENTRU O ZI
Pentru britanici, şi nu numai, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Nu se limitează la o felie de pâine cu unt şi o cană cu ceai şi nici nu îşi vor aşeza în faţă doar un bol cu lapte şi cereale. Cu toate acestea, el nu presupune cine ştie ce tehnici aparte sau, şi mai rău, un timp îndelung "sacrificat" în bucătărie. "Cred că micul dejun este un lux incredibil de subestimat în lumea întreagă. Chiar şi Londra zilelor noastre, cu varietatea ei de restaurante, are puţine de oferit în ceea ce priveşte micul dejun. În loc să ne aranjăm întrevederi de prânz sau cină, de ce să nu ne dăm întâlniri la micul dejun? În loc de a apela la scaune de plastic soioase, de ce să nu existe localuri aerisite, spaţioase, curate şi stilate, în care să se servească micul dejun de la ora şase dimineaţa până la miezul nopţii? Ar fi fantastic, eu m-aş înfiinţa acolo imediat."
SIMPLITATEA POATE FI VEDETĂ
Mai ales dacă s-ar folosi ingrediente naturale, am putea continua noi. Pâinea de casă, musli pregătit în bucătărie (Jamie are chiar o reţetă cu totul specială