Ai respectat cu sfinţenie cerinţele curei de slăbire la care te-ai supus de bunăvoie şi nesilit(ă) de nimeni. Şi ţi-ai atins scopul: ai o garderobă mai mare cu unul sau două numere decât talia actuală. Dar asta e cea mai neînsemnată problemă a ta, acum. Provocarea reală este: ce faci ca să te menţii în această formă? Simplu: urmezi sfaturile specialistului ziarului Libertatea, lector dr. Ligya Alexandrescu. Ai respectat cu sfinţenie cerinţele curei de slăbire la care te-ai supus de bunăvoie şi nesilit(ă) de nimeni. Şi ţi-ai atins scopul: ai o garderobă mai mare cu unul sau două numere decât talia actuală. Dar asta e cea mai neînsemnată problemă a ta, acum. Provocarea reală este: ce faci ca să te menţii în această formă? Simplu: urmezi sfaturile specialistului ziarului Libertatea, lector dr. Ligya Alexandrescu.
- Creşte treptat aportul de calorii. După ce ţi-ai atins scopul şi ai slăbit, trebuie să creşti treptat aportul zilnic de calorii din alimentaţie. Astfel, în primele două săptămâni vei adăuga câte 250 kcal/zi (trecând de la 1.300 kcal/zi, la 1.550). În mod normal, cântarul ar trebui să arate, după 14 zile, o uşoară scădere în greutate, pentru a susţine trecerea la următoarea fază, cea în care mai adaugi 250 kcal/zi; vei menţine şi acest aport energetic tot pentru o perioadă de două săptămâni. Atunci când ajungi la un aport zilnic de 2.000-2.200 kcal, iar acul cântarului rămâne nemişcat, poţi spune că organismul tău are un metabolism reglat. Şi aşa trebuie să rămână.
- Nu sări peste micul dejun. Un mic dejun copios îi furnizează organismului energia necesară pentru prima parte a zilei şi previne apariţia poftei de dulce.
- Supraveghează cantitatea şi calitatea hranei. Alimentele consumate trebuie contabilizate atât cantitativ, cât şi calitativ; ideal ar fi să notezi, de fiecare dată, cât ai mâncat şi, mai ales, la ce oră.
- Calculează câtă ap