Supa-crema de spanac
200 g spanac curatat si spalat in mai multe ape, 1 lingura rasa cu faina, 30 g margarina sau 2 linguri ulei, 1 galbenus, 1 lingura smantana, sare, suc de lamaie, dupa gust.
Spanacul curatat, spalat si tocat se inabusa in margarina sau ulei. Cand este moale se trece prin sita inoxidabila. Se aseaza in craticioara, se adauga faina desfacuta cu apa in care a fiert spanacul (dar rece). Apoi se pune cata apa este necesara pentru prepararea supei. Se condimenteaza cu sare, piper si suc de lamaie dupa gust. Dupa cateva minute, inainte de a se servi, se amesteca cu galbenusul de ou desfacut cu putin suc de lamaie si smantana. Se serveste simplu sau cu crutoane de franzela prajite.
Supa-crema de spanac
200 g spanac curatat si spalat in mai multe ape, 1 lingura rasa cu faina, 30 g margarina sau 2 linguri ulei, 1 galbenus, 1 lingura smantana, sare, suc de lamaie, dupa gust.
Spanacul curatat, spalat si tocat se inabusa in margarina sau ulei. Cand este moale se trece prin sita inoxidabila. Se aseaza in craticioara, se adauga faina desfacuta cu apa in care a fiert spanacul (dar rece). Apoi se pune cata apa este necesara pentru prepararea supei. Se condimenteaza cu sare, piper si suc de lamaie dupa gust. Dupa cateva minute, inainte de a se servi, se amesteca cu galbenusul de ou desfacut cu putin suc de lamaie si smantana. Se serveste simplu sau cu crutoane de franzela prajite.