Sucurile de fructe si de legume sint foarte pretioase pentru tratarea unor afectiuni. Multe dintre aceste licori sint adevarate alimente energizante in zilele de canicula. Sucurile din zmeura, cirese, fragi, piersici sau caise sint vedetele acestei perioade. Ele pot fi consumate la micul dejun in zilele caniculare. Sucurile din legume inlocuiesc mesele de prinz. Sucurile de fructe nu se amesteca/combina cu cele de legume, se consuma separat. Zilele caniculare cresc necesarul de lichide al organismului si pot face sa scada pofta de mincare. Ideal ar fi sa consumam mai multe fructe si sucuri de fructe si de legume proaspete. Sucurile de fructe si de legume sint foarte pretioase pentru tratarea unor afectiuni, insa pot fi considerate o alimentatie energetica si un mod de prevenire a imbolnavirilor. Astfel ca in aceasta perioada putem savura sucuri din zmeura, cirese, fragi, piersici sau caise. Pentru mesele de prinz se pot adauga sucurile din legume. Insa este bine sa stim ca sucurile de fructe nu se amesteca/combina cu cele de legume, se consuma separat. Sucul de caise stimuleaza sistemul nervos Caisele contin vitaminele A, B, C, PP, levuloza, glucoza, protide, magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, sulf, mangan, brom, cobalt. Au actiune antianemica, laxativa cele uscate si astringenta cele proaspete. De asemenea sucul de caise este stimulent al sistemului nervos. Sucul are recomandari in stari de anemie, inapetenta, convalescenta si insomnii. In aplicatii externe, sucul de caise are efect tonifiant asupra tenului normal. Sucul de fragi are actiune remineralizanta Fragii contin calciu, fier, celuloza, acid salicilic, fosfor, magneziu, potasiu, siliciu, iod, vitaminele B, C, E, K si levuloza, substanta indicata diabeticilor. Fructele au actiune nutritiva, tonica, remineralizanta, diuretica, laxativa, depurativa, stimulenta asupra sistemului imunitar, nervos, endocrin.