Următorul plan de alimentaţie bogat în legume şi fructe este recomandat pentru oricine şi asigură necesarul zilnic de elemente nutritive pentru ca organismul să devină puternic şi sănătos. Este, în plus, hipocaloric, asigurând păstrarea siluetei sau o pierdere în greutate pentru persoanele care vor să slăbească.
Dieta este compusă din fructe şi legume la fiecare masă, la care se adaugă cereale, lactate, carne şi grăsimi. Principiul acestei diete recomandate de nutriţioniştii americani este acela că legumele ajută la slăbit, canalizând energia organismului spre procesele metabolice care duc la consumarea caloriilor.
Citiţi eticheta produsului pentru a vedea elementele nutritive şi conţinutul caloric. Luaţi în considerare şi sfaturile de mai jos la întocmirea listei de cumpărături. Vegetarienii pot folosi, în loc de carne, tofu, fasole, nuci şi ouă. Hidrataţi-vă corespunzător, dar nu consumaţi băuturi acidulate. Masa trebuie astfel alcătuită încât conţinutul caloric să nu fie mai mare de 1.350 de calorii pe zi.
Micul dejun
Micul dejun este compus din pâine integrală şi cereale, lactate şi unul sau două fructe la alegere dintre mere, portocale, pere, piersici, banane, cireşe, fructe de pădure. Dintre produsele lactate se recomandă laptele proaspăt cu un conţinut de grăsime de 1% şi iaurturile degresate sau cu un conţinut scăzut de grăsimi.
Gustarea de la ora 11.00
Unul sau două fructe, la alegere. Dacă optaţi pentru două fructe, este bine să fie diferite. Fructele se consumă proaspete, ca atare sau sub formă de piure, preparat într-un blender.
Prânzul
Masa de prânz trebuie să conţină în primul rând legume. Acestea se consumă ca atare sau sub formă de salate preparate fără sare, cu puţin piper. Un exemplu este salata de varză dată pe răzătoare, simplă sau în amestec cu morcovi raşi. Se pot f